zaterdag 11 december 2010

DE VERGETEN HOV-LIJN OP DE ZUID-WESTROUTE EINDHOVEN - VELDHOVEN: via Kastelenplein + reaktie wethouder

Onbegrijpelijk is dat in de plannen voor de HOV-lijnen een route via de zuid-west kant ontbreekt. Hoewel dit uiterst lucratief is wat betreft het aantal reizigers wat er nu al op vervoerd wordt met 7 buslijnen (in de dienstregeling 2011-2012 zijn dat de buslijnen 14, 15, 115, 149, 150, 174 en 186).

De voorgestelde route loopt van het Centraal Station van Eindhoven, via de Grote Berg, over de Karel de Grotelaan en vandaar op Veldhovens gebied via de Kempenbaan. Deze route heeft als belangrijke opstapplaatsen: Station CS, centrum, belastingkantoor, Christiaen Huygens College, bejaardencentrum Gagelbosch, winkelcentrum Kastelenplein, Maxima Medisch Centrum (ziekenhuis) tot aan ASML. Nu snorren op deze route dagelijkse taxi's af en aan naar het Maxima Medisch Centrum.

In de eerste opzet van de HOV-1 is de verbinding van Eindhoven naar Veldhoven via de noord-kant uitgevoerd in een gedeeltelijk gemeenschappelijk traject van lijn 401 (naar Airport) en lijn 402 (naar Veldhoven). Blijkbaar is men vergeten opnieuw naar deze route te kijken, aangezien dit traject niet opgenomen is in de twee nota's over het OV en de HOV in Eindhoven, die dit jaar bekrachtigd zijn.

Het openen van een HOV-verbinding via de zuid-westkant lijkt zeer geschikt voor grootschalig vervoer van reizigers. Zeker als men overgaat tot bundeling van de bestaande buslijnen tot één grote vervoersstroom. Dan kan men overgaan tot een snelle verbinding om de 6 minuten.

Maar ook hier doet zich hetzelfde probleem voor als bij de HOV-2: het "bundelen van buslijnen", het noodzakelijkerwijze doen "overstappen" van reizigers, het gaan van een "corridorconcept" naar een "stedelijke as concept", dat alles zijn vreemde woorden in Eindhoven.
Zou men over deze taboe-onderwerpen heen stappen dan is op termijn een tramlijn/lightrail zelfs een mogelijkheid. Een dergelijke bundeling van buslijnen geeft tevens weer ruimte op het busstation.

Na de HOV-2 wil men verder een baan aanleggen op de Huizingalaan mits de financiën dat toelaten. Alle kans dat dit gedeelte naar achteren geschoven gaat worden. Mij lijkt het zinnig om in de tussentijd de zuid-westroute weer eens te bezien. Dan zal men bemerken, dat dit traject nog veel belangrijker is dan die in Noord-Eindhoven. Dat moet aangevuld en opgenomen worden in de eerder genoemde nota's en de prioriteit moet opnieuw gesteld worden.

Kortom: Eindhoven: word toch eens groot!
De ambities moeten realiteit worden!"




















VERDERE TOELICHTING:

In de goedgekeurde HOV-nota van de gemeente wordt een onderscheid gemaakt tussen "doorstroom-assen" en "HOV-assen". Bij de eerste worden alleen maatregelen genomen voor de snellere doorstroming en er wordt gebruik gemaakt van de bestaande bussen en buslijnen.

Bij de "HOV-as" heeft het HOV-voertuig een vrije baan en voorrang op de kruispunten. Tegelijkertijd wordt de omgeving van de baan aangepakt.

Kijk ik naar welke buslijnen aangeduid zijn als "doorstroom-as", dan kom ik er twee tegen: De eerste is het traject van Station Eindhoven CS naar Son. Daarvan kan ik me iets bij voorstellen. Zo'n heel druk traject is dat niet. Maar de tweede is het gedeelte Station Eindhoven CS via Kastelenplein naar Veldhoven MMC.

Daar begrijp ik helemaal niets van:

In de praktijk ligt er al een vrije baan van het Máxima Medisch Centrum tot aan het viaduct van de A2. Er is een wat minder breed gedeelte van de A2 tot en met Winkelcentrum Kastelenplein, maar niet ononverkomelijk voor een HOV-baan. Vanaf dat winkelcentrum tot bijna aan het centrum is ruimte voldoende voor een vrije baan.


Het gedeelte op de Grote Berg is beperkt, maar het autoluw maken van het hele centrum zou voor een oplossing kunnen zorgen.

Aangezien alle voorwaarden voor een HOV-baan aanwezig zijn, dit traject nu en in de toekomst een groot reizigersperspectief zal kennen blijft het mij een groot raadsel dat het gedegradeerd blijft tot een "doorstroom-as".

Mijn vraag blijft: welke belangen spelen hierbij een rol?

REAKTIE WETHOUDER

In een reaktie van wethouder J. Helms geeft hij aan dat de HOV-lijn van HTC naar het Máxima Medisch Centrum een mogelijkheid is. Pas na 2015 staat dit gedeelte op de planning en moet nog nader uitgewerkt worden. Daarbij zal bekeken moeten worden hoe die lijn uiteindelijk gaat lopen: via de randweg N2 of via het Kastelenplein. Hij verwacht dat er tegen die tijd een afweging gemaakt gaat worden op basis van reizigersaanbod, snelheid en doorstroming. Dit biedt een opening voor de “vergeten” HOV-lijn.

(Bijgewerkt 25-01-2011)




































FOTO'S VAN HET TRAJECT:
Foto's van boven naar beneden:
foto 1: Halte Belastingkantoor, Karel de Grotelaan, Eindhoven
foto 2: Karel de Grotelaan voor het plein, Eindhoven
foto 3: Karel de Grotelaan na het plein, Eindhoven
foto 4: Halte Gagelbosch, Karel de Grotelaan Eindhoven
foto 5: Winkelcentrum Kastelenplein, Eindhoven

foto 6: Halte Veenstraat, Kempensebaan, Veldhoven
foto 7: Inrit Máxima Medisch Centrum, Veldhoven
foto 8: Halte ASML gebouw 4, Veldhoven









Geen opmerkingen:

Een reactie posten